Hvor kan du finne oddstips på nett?

Det finnes flere norske nyhetssider som har et kommersielt samarbeid med norsk tipping på å levere oddstips. Her skal vi gå gjennom flere norske sider om hvilke sportsbegivenheter de skriver om, og hvor ofte du kan finne oddstips på disse nettsidene. Men er oddstips noe å stole på? La oss se nærmere på hva du kan forvente av hjelp fra de største norske nyhetsidene.

Norges mest brukte nettsider for oddstips

det er 3 nettsider som nordmenn stoler på å få god informasjon fra om sportsresultater og tips. Her er lenkene til hver av dem, og hva du kan forvente å finne på hver enkelt side.

DagbladetKlikk her for å se Dagbladet oddstips

Dagbladet fokuserer mest på fotball. Du finner tips på de fleste liga nordmenn er interessert i, og lange og forklarende vurderinger av kommende kamper. Du finner oddstipsene i små informasjonsbokser under hver kamp. I tillegg får du oddsen på hvert av lagene om de enten vinner, taper eller spiller uavgjort.

NettavisenLes Oddstips fra Nettavisen her

For deg som ikke er kun interessert i fotball. Nettavisen har tips til både ishockey og vintersport. Du kan enkelt velge hvilken kategori du er interessert i øverst i menyen, slik at du sliper å sile gjennom sportsresultater og tips du ikke har behov for.

VGLiveSe Oddstips fra VG her

VG har også fokus på fotball, og har sin egen plattform kalt «Tipster». Her oppdateres det jevnlig med detaljerte sportsresultater og statistikk for kommende kamper. Med utfyllende analyser får du muligheten til å gjøre gode beslutninger i forhold til om du vil satse penger på kampen eller ikke.

Alle disse nyhetssidene har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping. Men hver av sidene har egne tipsere som skriver innlegg for hver sportsbegivenhet. I tillegg skriver de om forskjellige liga og kamper, slik at du kan ha interesse av å følge med på alle oddstips som kommer inn fra alle disse kildene.

Er det noe fordel å lytte til ekspertene?

Dataanalyseekspert som sitter ved en PC

I utgangspunktet får du tips i form at statistikk fra tidligere kamper og idrettsprestasjoner fra enkeltutøvere. Så du kan stole på hva ekspertene sier når det kommer til historikk og statistikk for lagene. Når du finner oddstips på norske sider, gir de ikke et konkret svar på at «dette laget skal du satse på», eller «han vinner neste hesteløp». Det har de rett og slett ikke lov til. Så i utgangspunktet er informasjonen du får fra oddstips egentlig noe du kan enkelt finne frem selv via bettingsider.

Fordelen med å lytte til ekspertene er vel egentlig at de plukker ut interessante kamper og sportsbegivenheter for deg. Da slipper du å lete gjennom sportsresultater selv for å finne gode prospekter å satse penger på. Men som nevnt tidligere er disse tipsene overfladiske og peker ikke ut en vinner for deg.

Årsaken er at bettingselskaper og nyhetssider kan ikke forutsi fremtiden, og det er mange faktorer som avgjør om noen vinner eller ikke. Derfor bør du bestandig bruke sunn fornuft og vurdere hver enkelt kamp selv for du satser penger.

Lag dine egne oddstips enkelt

Tidligere har vi skrevet en artikkelen om hvordan du skal finne frem til sportsresultater selv på nett. Dette er det viktigste kriteriet for forstå for å plukke ut dine egne prospekter å satse penger på.

Det å kunne lese statistikker over tidligere prestasjoner og spillerform er viktige detaljer å få med seg. I tillegg er det lurt å satse på sportsgrener som du selv er interessert i, eller i hvert fall har interesse av å lære om.

Om du for eksempel er interessert i fotball, kan du lage dine egne oddstips på denne måten:

  1. Finn statistikk på ditt favorittlag på hvor ofte de har vunnet i årets sesong og hvilke lag de har tapt mot. Har de prestert best på hjemmebane eller gjør de et også godt på bortebane? Hvilke lag har de tapt i mot?
  2. Finn informasjon om neste kamp til laget og hvem de skal spille mot. Se på statistikken over hvor ofte de har vunnet/tapt mot dette laget, og om alle nøkkelspillere på lagene skal være på plass under kampen. Er det skader eller straff som hindrer spillere i å vøre med på kampen? Hvordan har formen vært på viktige nøkkelspillere?

Prosessen er altså ganske enkel så lenge du vet hvor du skal finne kildene til å lage dine egne oddstips ut i fra tidligere statistikk. Men det viktigste er at du er genuint interessert i sporten og følger med på kampene selv. Ikke spytt inn penger på filippinsk hanekamp eller indisk cricket om du ikke vet hvordan reglene i kampen fungerer engang og bare følger eksperttips.