Sportsresultater i dag og hvordan de påvirker odds

Du har sikkert lurt på tidligere hvilke sportsresultater i dag som påvirker odds, og hvordan disse kan oppdateres raskt under direktesendinger. Arbeidet blir stadig mer komplisert, da tallene må oppdateres jevnlig mens kamper og idrettsbegivenheter pågår. Blant annet er tidligere sportsresultater og spillerprestasjoner en viktig del av regnestykket. Her skal du få vite mer om hvilke faktorer som påvirker odds, og hvordan du kan dra nytte av dette mens du spiller på live odds.

Tidligere sportsresultater påvirker odds

Den helhetlige statistikken for lagene må vurderes nøye for å kunne forutsi hvem som har størst sjanse for å vinne neste kamp. Her er bare noen av de mest viktige statistikkene som hjelper bettlingselskaper med å sette odds for fotballkamper ut i fra sportsresultater i dag og tidligere kamper.

Kamphistorikk

I lagidretter som fotball er en viktig faktor kamphistorikken mellom to lag som møtes til kamp. Hvordan har lagene prestert mot hverandre på hjemme – eller bortebane, og hva ble utfallet?

  • Hvor mange ganger lagene har vunnet mot hverandre tidligere?
  • Vant de på hjemmebane eller bortebane?
  • Hvilke spillere er byttet ut i denne kampen?

Alle disse faktorene er viktig å ta i betraktning når du ser på tidligere kamphistorikk.

Formutvikling

Er spillerne på topp, og har de eventuelt hat et trenerskifte og formen har endret seg? Om du skal se an et lag om de kommer til å prestere godt i løpet av neste sesong eller kamp, må alle faktorer rundt treningsforhold, skader og eventuelle spillerbytter tas i betraktning.

Lagoppstilling

Viktige nøkkelspillere på banen er alltid essensielle faktorer når odds skal beregnes. Lagoppsettet og spillerformasjon er også en del av regnestykket sammen med sportsresultater i dag som kan påvirke utfall i neste kamp. Her tas det også hensyn til røde og gule kort til spillere som ikke blir med videre i neste runde.

Værforhold/Banegress

Kan været og baneforholdene ha noe å si for hvem som vinner en kamp? Vel, vi kan jo bare spekulere på om dette var en viktig faktor da for eksempel Rosenborg slo Real Madrid i mesterligaen i 1996. Vinterkulde og rim på banen er nok ikke spanjoler vant med, og forholdene kunne absolutt ha vært en viktig faktor i dette oppgjøret.

Hvordan kan bookmakere forutsi resultater?

I dag finnes det datasystemer som hjelper med mye av arbeidet. Statistikk med mange forskjellige faktorer blir matet inn for å forutsi et sannsynlig utfall av kampen. Men likevel om det finnes verktøy til å hjelpe, må slike ting alltid oppdateres når det kommer inn viktige data.

For eksempel om 

  • en nøkkelspiller på banen er skadet eller straffet og må avstå fra neste kamp,
  • endringer i lagoppsettet,
  • trenerbytte eller andre viktige støttespillere har sluttet.

Bookmakere har erfarne mennesker som kan forutsi de fleste resultatene ganske nøyaktig. Men hvis de bare har grunnleggende kunnskap, kan de gå glipp av vesentlige detaljer. Dette resulterer i at oddsen blir feil og gjenspeiler ikke kampen på rett måte. Men dette er ikke nødvendigvis en katastrofe. Noen ganger kan det bli enda bedre for både spillere og bettingsselskaper,  spesielt når folk elsker å spille på uvanlige odds.

Uansett hva du gjør, bør du ikke ignorere alle tingene vi nevnte ovenfor i denne artikkelen. På en annen side er det bestandig en fordel å ha en egen strategi og bruke den kun for deg selv. Det hende at andre ikke forstår hva du gjør, men hvis det fungerer for deg, spiller det ingen rolle hva de tenker.

Finnes det muligheter for å forutsi sportsresultater nøyaktig?

Selv med de beste verktøyene til disposisjon og all vesentlig data er samlet inn, er det aldri mulig å forutsi en kamp 100 prosent. Mye kan skje i løpet av 90 minutters spilletid.

  • Spillere blir båret av banen,
  • Værforholdene kan endre seg,
  • Det kan oppstå både krangler og utvisninger som kan påvirke det endelige utfallet.

Derfor kreves det også mye nøyaktighet fra bookmakere for å innhente og legge inn informasjon med en gang noe skje i kampen. Da vil oddsen blir beregnet på nytt for live odds. Vesentlige faktorer som ingen kan forutsi er for eksempel straffespark og eventuelle spillerfeil som resulterer i selvmål eller andre fordeler for motstanderne. Så å spå sportsresultater i dag helt nøyaktig blir nok aldri mulig.