Historiske fotballresultater fra de siste 20 årene

Det har vært mange overraskende fotballresultater opp gjennom tidene, og vi har funnet tak i noen av de største øyeblikkene i fotballens historie de siste 20 årene. Her skal vi ta et tilbakeblikk på store idrettsprestasjoner fra store stjerner innenfor fotballverdenen, uavhengig av liga. Om vi skal lære noe ut i fra dette, så må det nok bli at det er ikke alltid favoritten som stikker av med seieren. Blant kampene du finner på listen finner vi to uforglemmelige kamper fra Liverpool.

Liverpool vs Alaves – UEFA Cup Finale 2001 fotballresultater

CL parade Lpool

Den første kampen på lista var Liverpool mot Deportivo Alavesi i UEFA Cupfinalen 2001 som er et av høydepunktene i fotballhistorien de siste 20 årene. Vel ok, vi er i 2022 nå men vi synes det er verdt å ta med denne likevel!

Kampen var på Westfalen stadion i Dortmund 16. mai 2001, og var den første finalen i denne konkurransen siden 1985 etter Heysel Stadium tragedien. Alaves hadde aldri vært med i en finale tidligere, og var i storform i denne turneringen klar for å ta førsteplassen.

Liverpool viste tidlig i kampen at de var der for å vinne, med det første målet allerede i det 4. minuttet av kampen av Markus Babbel.12 minutter senere var det toppspilleren Steven Gerrard som slå inn nok et mål i det 16. minutt, og Gary McAllister satte et punktum i siste minutt i første omgang med nok et mål til.

Men Alaves spillerne ga absolutt ikke opp etter en bedrøvelig førsteomgang. Javi Moreno og Jordi Cruyff banket inn flere mål og utlignet til 3 – 3 tidlig i andre omgang, og dermed gikk det videre til ekstraomganger for å avgjøre kampen.

I første ekstraomgang trodde nok de fleste at kampen ville ende med et straffeoppgjør. Men takket være et selvmål fra Delfí Geli i andre ekstraomgang, ble stillingen til slutt 5 – 4 til Liverpool.

Liverpool vs Milan – UEFA Champions League 2005

En av Liverpools største fotballresultater de siste 20 årene, hvor de lå under hele 3 mål ved pause. Kampen befant seg på Ataturk Olympic Stadium i Istanbul, Tyrkia 25. mai 2005, og Liverpool sto ovenfor den største favoritten på den tiden – Milan. De har vunnet konkurransen 6 ganger tidligere siden 1985, og lå an til en syvende seier før pause med 3 mål scoret av Paolo Maldini og Hernan Crespo.

Ingen trodde at Liverpool skulle hevde seg og vinne kampen. Men underverker skjedde etter pausen, hvor det tikket inn 3 strake mål for Liverpool i løpet av bare 6 minutter! Det var Steven Gerrard, Vladimír Šmicer og Xabi Alonso som sto for målfesten til Livepool, men etter dette sto det likt mellom begge lagene ved slutt.

Straffekonkurransen endte med en kjedelig tabbe fra Andriy Shevchenkos, hvor ballen ble reddet av keeperen til Liverpool. Straffekonkurransen endte med 3- 2 til Liverpool, som er til dags dato den mest minneverdige seieren i UEFA Champions League for klubben.

Barcelona vs Real Madrid – La Liga 2010-2011

Real Madrid - Barça (3494647609)

Det er ikke ofte vi ser at Barcelona vinner over Real Madrid. Og de gangene det har skjedd, ender det som regel ikke med en komplett overkjøring. Kampen ble spilt 29. november 2010 hvor Lionel Messi og Barca virkelig briljerte på banen i denne kampen. Det første målet kom i det 10. minuttet med en flott pasning fra Xavi til Barca, og i det 18. minuttet tikket det inn enda et mål i et nesten åpent nett fra Pedro.

Etter dette var det stille helt fremt il 55. minutt hvor Lionel Messi sendte en pasning til kapteinen Davied Villa som nok en gang havnet i nettet, og det skulle ikke gå lengre enn et par minutter før de samme spillerne sikret nok et mål. 4 – 0 skulle du tro var spiker’n i kista for AC Milan, men Jeffren greide å greide å legge enda et mål i nettet før slutt.
Kampen endte opp med 5 – 0 og var Mourinhos definitivt største og mest ydmykende nederlag som trener for AC Milan.

Brasil vs Tyskland – 2014 FIFA WM

Brazil vs Germany, in Belo Horizonte 12

Kampen mellom Brasil og Tyskland i 2014 er definitivt en begivenhet for historiebøkene innen fotballresultater. Kampen var på Estádio Mineirão i Belo Horizont 8.juli 2014 og var en av to semifinaler. Begge lagene var ubeseiret hittil i turneringen, men Brasil hadde et ekstra handikapp før kampen. Neymar ble skadet i kvartfinalen mellom Brasil og Colombia, og Thiago Silva som var kaptein for laget hadde fått 2 gule kort og måtte stå over semifinalen.

Men til tross for at disse nøkkelspillerne manglet på banen, hadde fortsatt bookmakere troen på en jevn match. Men dessverre ble de totalt overkjørt av det tyske laget, og Brasil lå under med hele 5 mål før pause. Når fløyta blåste av sto stillingen på 7 – 1, Brasil greide bare å få inn et mål mot Tyskland i løpet av kampen.
Dette er det største tapet Brasil har hatt helt siden 1920 i en kamp mot Uruguay hvor de tapte 6 – 0.

Barcelona vs Paris Saint-Germain – UEFA Champions League 2016-17

Barça 6 - PSG 1; Dimecres 8 de març de 2017 - 32957669670

Kampen mellom Barcelona og Paris Saint-Germain er kjent som et av Barcelonas største comeback, som hadde prestert jevnt dårlig de foregående årene i Champions League. Kampen ble avholdt 8. mars 2017 på Camp Nou i Barcelona, og er anerkjent som en av de beste fotballkampene gjennom tidene.

Med et sluttresultat på 6 – 1 til Barcelona mot en av de argeste konkurrentene på banen denne sesongen, kan vi absolutt si oss enig i dette. Luis Suárez var spilleren som startet målfesten i det 3. minuttet av kampen. Neste mål som kom inn var fra Layvin Kurzawa, som var så uheldig å score et selvmål mens han prøvde å blokkere et skudd fra Andrés Iniesta.

I og med at dette var et puljeoppgjør, måtte Barcelona greie å score minst 3 mål i kampen for å komme seg videre. Lionel Messi var så heldig å få inn et mål til på straffe på grunn av at Neymar ble felt på banen, og dermed var de sikret videre i konkurransen om de kunne holde på stillingen.

Men som historien over fotballresultater forteller, stoppet det ikke der og totalt greide de å hamre inn 6 mål mot Paris Saint-Germain som gjør dette til et av de mest pennende oppgjørene i UEFAs historie.